Aanbouw of uitbouw

Een aanbouw of uitbouw is een waardevolle toevoeging aan uw huis. U creëert meer leefruimte, past het huis aan, aan uw wensen en vergroot de waarde.

Een aanbouw of uitbouw zal uw leefruimte aanzienlijk vergroten. We noemen hier aanbouw of uitbouw maar er zijn nog andere vormen voor bijgebouwen mogelijk. De termen aanbouw, uitbouw, serre en bijgebouw worden nog wel eens door elkaar gebruikt.

Een aanbouw beschouw ik als een extra ruimte die via een deur te bereiken is. Bijvoorbeeld een bijkeuken. Een uitbouw is een uitbreiding van een bestaande ruimte. Bijvoorbeeld het uitbreiden van de woonkamer. Een uitbouw wordt echt onderdeel van het huis waardoor je te maken krijgen met een goede fundering, isolatie en dergelijke.

Een ander vorm van een uitbouw is het verbouwen van een zolder. Het gaat hier voornamelijk om een zolder of vliering die met een vlizotrap te bereiken zijn, vaak geen ramen hebben en niet geïsoleerd zijn. U wint een hoop door deze ruimte bij u huis te trekken.

Een serre kan ook een uitbreiding zijn maar in veel gevallen wordt dit tegen het huis gebouwd. Het wordt niet echt onderdeel van het huis en is daardoor niet geïsoleerd. U kunt het wel direct vanuit uw huis betreden. Naast een serre zijn en andere toevoegingen aan het huis te maken die niet onderdeel van het huis worden. Voordeel hiervan is dat de kosten lager zijn en het werk minder arbeidsintensief.

Weet u wat u wilt maar niet waar het onder valt. aanbouw of uitbouw. Maakt niet uit, we komen er wel uit. Het gaat niet zozeer om de naam maar het gaat er om dat u krijgt wat u wilt.

Ik ben op de hoogte van bouwtechnische mogelijkheden. Ik zorg voor de juiste fundering. Kan waar nodig draagmuren verwijderen, raamkozijnen toevoegen, vaste trappen maken, isoleren en het afwerken van de ruimte.

Hieronder enkele voorbeelden van de aanbouw en uitbouw werkzaamheden die ik heb gedaan.