Muren en draagmuren verwijderen

Deskundig muren en draagmuren verwijderen. Creëer de ruimte die u wenst. Vooraf onderzoek en advies. Tevens afwerking en verdere verbouwing mogelijk.

Om meer ruimte te creeren is het soms nodig om muren en draagmuren te verwijderen.
Een gesloten keuken kan open worden of er kan meer werkruimte ontstaan. Twee kleine kamertjes kan een grote worden. Een zolder met hal kan een grote ruimte worden. De muur moet (gedeeltelijk) weg in verband met een aanbouw of uitbouw. En zo zijn er meer voordelen te behalen door muren en draagmuren te verwijderen.

Er zijn muren en draagmuren die elk hun eigen kenmerken hebben. Een gewonde muur is meestal makkelijk om weg te halen. Deze muur heeft geen invloed op de fundering van het huis. Nou moet je wel kennis van zaken hebben. Meestal lopen er elektriciteitsdraden doorheen of zit er een gasleiding. Daarnaast kan er een waterleiding zitten.

Draagmuren verwijderen vraagt extra kennis. Een draagmuur ondersteund het huis. Als deze muur zomaar wordt weggehaald kan het huis instorten. Voordat een draagmuur wordt gesloopt moet worden bekeken hoe de muur is opgebouwd. Zitten er leidingen of elektriciteitsdraden in de muur. Hoe de muur kan worden vervangen door een stalen balk. Of de stalen balk voldoende steun kan hebben. Het stutten van de stalen balk etc.

Na het verwijderen van muren en draagmuren is het werk nog niet klaar. Ik kan u ook helpen met het maken van een nieuwe muur het afwerken. Er zijn verschillende muren mogelijk. Het kan bijvoorbeeld met gipsblokken of er kan eerst een houten frame gebouwd worden. Voor het verder verbouwen van de nieuwe ruimte, verwijzen ik naar bouwen.

Hieronder verschillende muren en draagmuren die ik heb verwijderd. Daarna weer opgebouwd of de ruimte verder verbouwd. Mocht u vragen hebben of wilt u dat ik kom kijken of wat voor muur het bij u gaat. Neem dat contact met mij op.